Elvesztett látogatók, elvesztett bevétel!

Több oldal statisztikái olyan tényeket és összefüggéseket mutatnak amelyek neked is fontosak lehetnek. Ha még nem vagy biztos benne, hogy szükséged van mobil honlapra, akkor ezek rávilágítanak a lényegre.

A mobilos látogatók körében, ha nincs mobilverziója a honlapnak, akkor

  • • Megnő a visszafordulási arány, ez a szám azoknak az arányát mutatja, akik az oldalra való belépés után nem nyitnak meg több oldalt vagy menüpontot, hanem elhagyják a honlapodat
  • • Csökken a megtekintett oldalak száma, a látogatóid a sok nagyítás miatt kevesebb oldal néznek meg
  • • Az oldalon eltöltött idő is jelentősen csökken (30-40%-kal) ha mobiltelefonon is a nagyobb monitorra optimalizált oldalt kell használni

Az első kettő egyértelműen jelzi, hogy a látogatónak nem kényelmes az oldal használata mobilon. A nehézkes navigáció, a folyamatos jobbra-balra görgetés olyan akadályokat képeznek, amelyek miatt inkább másik honlapot keresnek a látogatóid.

mobil-stat-piros

A harmadik adat már nem ilyen egyértelmű, mert az abból is fakad, hogy a mobilos látogatás esetében más a cél az oldalon. Elsődlegesen a kapcsolatfelvétel, így telefonszámot, címet keresnek és ha ez megvan, akkor nem böngésznek tovább, hanem elindulnak a céghez vagy felhívják telefonon.

Ha csak az első két adatot veszed figyelembe, akkor is rengeteg látogatót és ezáltal potenciális ügyfelet veszíthetsz, azért mert nincs mobil honlapod! Megengedheted magadnak?

Te elküldenéd a boltodba belépő látogatók 20-30%-át?

Kérj konzultációt és segítek megkeresni honlapod gyenge pontját!

 

Értékeld!