Változik a google rangsorolás

Ritkán lehetünk biztosak google rangsorolási elveiben, de ezt a hírt most maga a google tette közzé február 26-án a webmestereknek szóló blogjában. A hír pedig így szól:

2015. április 21-től rangsorolási szempont lesz, hogy a weboldal mobilbarát-e

A google eddig is jelölte a mobilos keresések során, hogy az adott oldal mobilbarát-e, de a fenti adott dátum után ezek a vizsgálati szempontok bekerülnek a keresési algoritmusába és ki fognak hatni a találati listán elfoglalt helyezésekre is.

A google azt írja, hogy így szeretnék biztosítani, hogy a látogatók olyan releváns, jó minőségű oldalakat kapjanak eredményül, amelyek optimalizálva vannak az általuk használt eszközre.

Honnan tudom, hogy jó-e az oldalam?

A keresőóriás segítséget is nyújt abban, hogy ellenőrizzük oldalunk mobilos megjelenítését: Mobilbarát teszt

A mobilbaráttá alakításra több megoldás is van, de minden esetben az adott oldal felépítése alapján kell választani. Már több, mint 20 honlapot alakítottam át mobilbaráttá így biztosan tudok segíteni a te honlapod esetében is. Ne feledd április 21- már nincs túl messze!

Solymos Tamás

2012-óta foglalkozom a honlapok mobilos megjelenítésével, és folyamatosan figyelem a legújabb trendeket. Hívj ha segítségre van szükséged!

Solymos Tamás+36-70-621-42-80