Szövegírás egyszerűen

Miért kell bővíteni a honlapot?

Végére megtudhatod, hogy miért fontos szöveget írni a honlapodra, sőt azt is megmondom hogy miről írj!

A tartalom két dolog miatt fontos, az első a látogatód a második a google kereső.

Nézzük a látogatókat

Hasonlítsuk a honlapodat egy bolthoz, ha minden vásárlónak csak ugyanabból az 5 oldalnyi szövegből válaszolhatsz, ami jelenleg a honlapodon van, akkor nagyon hamar kapnál olyan kérdéseket, amelyekre nem lenne válasz a leírt szövegben. Ha valóban a boltban vagy akkor ez nem is okoz problémát, mert tudsz válaszolni megvan hozzá a tudás a fejedben. Viszont ha a weboldaladon nincs fent a tartalom, akkor a látogatód nem kap választ a kérdésére!

Ne hidd, hogy e-mail fog írni vagy felhív telefonon, egyszerűen keres egy másik honlapot ahol megkapja a választ a kérdésére! Szerinted hol fog vásárolni? Persze a konkurensednél, akinél le van írva a válasz!

A második a google kereső

A kereső pedig nagyon szereti a frissülő egyedi tartalmat, ebből látja, hogy az oldal él és adott témakörben folyamatosan új és hasznos információkkal látja el a látogatóit. Ez rangsorolási szempont és kifejezett előnyt élveznek azok az oldalak, ahol hétről hétre új tartalom jelenik meg a honlapon!

Ha úgy gondolod, hogy az rendben van ha a honlapodat nem frissítetted 2-3 éve, akkor csak két kérdésem van: A boltod kirakatáról sem törlöd le a port? Nem írod ki ha új árú érkezett, vagy új szolgáltatásod van?

De miről írjak?

Tudnod kell a látogatódnak problémája van, arra keres megoldást: Gondold végig, hogy az elmúlt egy héten miket kérdeztek tőled az ügyfeleid? Ha nem jut eszedbe semmi akkor kezd el leírni holnaptól egy hétig a kérdéseiket és utána válaszolj ezekre. Ezekből készíthetsz egy gyakran intézett kérdések rovatot. Ha jó kérdéseket válaszolsz meg, akkor szeretni fogják. Ha kerékpárboltod van akkor írhatsz arról, hogy minek kell kötelezően rajta lenni a bringán, hogy mi a különbség a kétféle fék között.

Írj szakcikkeket, gondolj bele abba hogy ha valaki munkába járáshoz keresne nálad kerékpárt, akkor mit ajánlanál neki. Elemezd a témát olyan minden hasznos szempontból. Milyen távolságot jár be? Visze-e táskát magával, azt hova teszi? Csak jó időben bringázik vagy télen is? Ha valaki eljut a honlapodra és ilyen hasznos információkat talál, akkor azt fogja érezni, hogy szakértője vagy a szakmádnak és szívesen fog hozzád fordulni.

Írhatsz a szakmád újdonságairól, írj arról ha bővül az üzlet, ha jön egy új termék. Nagyon fontos, hogy minden esetben arról írj, hogy az adott dolog miért jó a látogatódnak. Ne a bringának ne a  paramétereit sorold, hanem azt, hogy kényelmesen és biztonságosan eljuthat vele a munkába és haza.

Ezek elegendő témát szolgáltatnak a következő időkre, ha pedig eldöntötted, hogy bővíteni kell az oldaladat, de nincs rá időd, akkor keress meg és tapasztalt szövegírókkal segítek neked!