Mobilnetezünk okostelefonon!

2013. novemberében és decemberében készült a NMHH megbízásából az a tanulmány (Teljes tanulmány), amelyből néhány okostelefon használatra vonatkozó adatot és információt kiemeltem:

internetezesi-adatok

  • A 14-19, 20-29, 30-39 korosztályokban többet interneteznek okostelefonnal és tablettel, mint pc-n és notebookon.
  • A 14-19 korosztály esetében 79% használ okostelefont vagy tabletet internetezésre, a 20-29 korosztályban 68% az okostelefon és tablet aránya!
  • Az internezetők 41%-a használ okostelefont internetezésre, a telefonon internetezők közel 80%-a nem csak otthon internetezik, hanem bárhol.
  • Az okostelefon tulajdonosok 57%-a használja valamilyen navigációra vagy közlekedési információ megszerzésére a telefonját.
  • Az okostelefonon vagy táblagépen internetezők körében erősen megemelkedett az utazás közben, munkahelyen, iskolában, köztéren, másvalakinek a lakásán internetezők aránya. Átlagosan 15-20%-ról 40-45%-ra!

Milyen következtetést lehet ezekből az információkból levonni?

A fiatalok (14-19) akik pc nélkül nőnek fel, szinte minden internetes tevékenységet az okostelefonjukon intéznek! (2-3 év múlva ők a vásárlói rétegben fognak szerepelni!)

A jövedelem szerint felső-közép és felső kategóriába tartozó személyek szokásai is mobilinternet és az okostelefon használatának irányába tolódnak el. (ők a célkönzönséged, és még nincs mobilhonlapod?)

Az okostelefon navigációs szerepe már beépült a mindennapokba! (a te honlapodról lehet navigálni?)

Egy év alatt megduplázódott azoknak az aránya, akik utazás közben, közterületen vagy munkahelyen interneteznek mobil eszköz segítségével! (tehát szolgáltatás keresnek, informálódnak szabadidejükben)

Ezeket olvasva sem gondolod, hogy a te honlapodnak is szüksége lenne mobilverzióra (mobil vagy reszponzív)? Ha igen, akkor segítek!