Hogyan fogj látogatókat a google-ből?

googleAz előző cikkben a személyes ajánlások kihasználásra vonatkozó ötleteket írtam, le ez a cikk pedig arról fog szólni, hogy milyen tartalom szükséges ahhoz, hogy a google-ben kereső látogatókat is sikeresen érd el.

A látogatók számtalan kifejezésre keresnek és a legtöbben pontosan tudják, hogy mit akarnak: pl:gravírozás öngyújtóra. Ezzel a példával próbálom szemléltetni, hogy milyen fontos az oldal megfelelően megírt, bővülő tartalma. Ha te egy olyan vállalkozó vagy aki szinte mindenre tud gravírozni, akkor nem elég ezt kiírni, ugyanis a látogató konkrétumra keres és ha a gravírozás öngyújtóra kifejezés nem szerepel az oldaladon, akkor nem fogja megtalálni. Ráadásul. ha a gravírozás oldaladra érkezik egy olyan kifejezésről, mint a gravírozás öngyújtóra, akkor ki fog lépni, mert nem arról szól az oldalad, amire ő számított. Ezek a pontos kifejezések kevesebb látogatót hoznak, mint az általános társaik (pl. gravírozás), de sokkal könnyebb sikereket elérni, és sokszor megrendelések is előbb lesznek az ilyen látogatókból, mint az általános kifejezésekre jövő érdeklődőkből.

Aki konkrétumokra keres az a vásárlási folyamat végén van, aki általánosra az sokszor csak tájékozódik.

Hogyan lehet sok különböző kifejezéssel látogatókat fogni?

Kell a honlapra egy olyan rész, ahova folyamatosan fel lehet tölteni szöveges és képi tartalmakat, ebbe az esetben ez lehet egy referenciákat bemutató rovat, ahova felkerül a gravírozott öngyújtó képe, egy rövid leírás a munkáról, és esetleges tippek, hogy milyen további termékeket lehet még így gravírozni.

Egy másik megoldás a blog, ahol hetente vagy akár naponta is lehet új tartalmat feltölteni azokkal a kulcsszavakkal, amelyekre szeretnék, hogy az oldalt megtalálják a látogatók. Fontos, hogy ezek a cikkek hasznosak legyenek a látogatónak, ne csak a kulcsszavas leírást találja benne, hanem olyan hasznos információkat, amelyekre ő nem biztos, hogy gondolt. Pl.: Az öngyújtó szélére, élére technikai okok miatt nem lehet gravírozni, ha van tokj,a akkor azt is hozd el és arra is elkészítjük a kívánt mintát. Kérdéseidre szívesen válaszolunk, hívj hétköznap 8-18 óra között a 06-1-123-45-67 telefonszámon.

A keresőből jövő látogatók bázisának szélesítésére tehát a szöveges tartalmak bővítésével van mód, minél több kifejezés van az oldalon, annál többféle kulcsszóra érkeznek a látogatók a honlapodra.