Online és offline hirdetés árak

Sokakban él a tévhit, hogy az interneten hirdetni nagyon drága dolog, ezét most egy nagyon egyszerű példán keresztül mutatom be, hogy mennyiért is lehet ma hatékonyan hirdetni az interneten. Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyibe kerül egy elérni egy-egy látogatót a Facebookon rendszerében, akkor olvass tovább!

Egy megyeszékhelyen működő virág és ajándékbolt valós példája az alábbiakat mutatja.

A cél az volt, hogy a városban és környékén élő férfiak, megismerjék az ajándékboltot és tudomást szerezzenek a nőnapi, hosszított hétvégi nyitva tartásról. A hirdetés mindössze 4 napig, nőnapon és az azt megelőző három napon futott, összesen 5000 Ft összegért. Ezért az összegért, több mint 13 000 célzott személy látta a hirdetéseket, és sokan jelezték a boltban is, hogy a Facebookon látták, hogy nyitva van az üzlet, ezért választották a nőnapi virág megvásárlásához ezt a boltot.

Közel 100-an kattintottak a hirdetésre, így egy olyan konkrét látogató, aki megnézte a honlap nőnapi aloldalát kb. 50 Ft-ba került.

Ehhez képest az erre a megyére vonatkozó megyei hírlap hirdetési ára a legkisebb, képes üzleti hirdetés esetén, 12 000 Ft/nap.  Tehát a fenti 4 napos kampány 48 000 Ft-ba került volna, a lap példányszáma 33 000, de itt nem tudunk külön célozni csak a férfiakra, illetve életkori korlátot sem tudunk beállítani.

A mérhetőség előnyei

A két hirdetési módszer között még egy óriási különbség van. A Facebook hirdetés esetében el tudunk indítani akár 5 különböző hirdetést is, és ezekről folyamatos visszajelzést kapunk. Tehát látjuk, hogy melyik hirdetés mennyire kelti fel a látogatók érdeklődését és ennek megfelelően módosíthatunk rajta. A megyei hírlap esetében a hirdetés feladása után nincs lehetőségünk módosítani így ott csak a végén tudunk összesíteni, hogy hány érdeklődőnk volt a teljes hirdetési összegért.

A két össze közötti különbség, a pontosabb célzás és a mérhetőség mind-mind a Facebook hirdetés hatékonyságát bizonyítják!

Solymos Tamás

Ha kérdésed van a honlapoddal, az online marketinggel kapcsolatban akkor keress bátran, segítek!

Solymos Tamás+36-70-621-42-80