A kulcsszó kiválasztás

Sokan követik el azt a hibát, hogy kihagyják a kulcsszó tervezést a honlap készítés lépései közül. Honlapkészítőként én felelősségemnek érzem, hogy ne olyan honlapot készítsek, ami a megrendelő szerint a legjobb, hanem olyat, ami a látogatók ízlésének megfelelő és meg is találják! Ahhoz hogy megtalálják pedig az oldal tartama a legfontosabb.

Ahhoz hogy megtalálják a honlapot, fel kell mérni hogy milyen kulcsszavakra keresnek az emberek, mi a problémájuk amit szeretnének megoldani. Ehhez először írjuk le a legfontosabb kulcsszavainkat és az összes szinonimát és kapcsoló kifejezést is.

Fontos, hogy ne csak egy kulcsszóra koncentráljunk, mert itt abszolút érvényesül a sok kicsi sokra megy elv. Ha van egy kulcsszó amire havonta 200-an keresnek, de van mellette 30 amire havonta csak 20-an, akkor ezzel a 30 szóval sokkal több látogatót szerezhetünk mint egyetlen kulcs kifejezéssel. Ráadásul arra az egy kifejezésre a konkurencia is sokkal nagyobb lesz, és sokkal többet fogunk dolgozni a jó helyezésért (nem a látogatókért csak a helyezésért), mintha sok tartalmat írunk.

Nézzünk egy konkrét példát:

Milyen honlaptartalom kell egy ajándékboltnak? Mit keresnek a látogatók?

Rossz irány: koncentráljunk az ajándékbolt kulcsszóra mondjuk lokalizációval együtt. pl: ajándékbolt Pécs

Jó irány: Gyűjtsük össze azokat a termékeket és szolgáltatásokat, amiket kínálunk és a vevőink keresnek.

Szolgáltatások például: gravírozás, gravírozás korsóra, gravírozás üvegre, név gravírozás. Tehát itt sem csak a gravírozás szó szerepel, hanem sok kapcsolódó kifejezés is.

További lehetőség ajándék ötletek blogban bemutatni az éppen aktuális népszerű ajándékokat, vagy  egy-egy ünnephez kapcsolódó ajándékokat (Valentin, anyák napja).

A lényeg tehát hogy ne ragadjunk le egy kifejezésnél és nem attól várjuk a csodát.

 

Solymos Tamás

Több, mint 8 éve készítek eredmény orientált honlapokat, elégedett ügyfeleim között egyéni vállalkozók, cégek és részvénytársaságok is szerepelnek. Ha te is szeretnél korrekt munkát kapni a pénzedért, akkor fordulj hozzám bizalommal.

Solymos Tamás+36-70-621-42-80