Hogyan használd a youtube-ot?!

Egyre többen használnak videókat a szolgáltatások értékesítéséhez legyen szó termékekről vagy szolgáltatásról. Szeretnék pár hasznos tippet adni, a legnagyobb videómegosztó a Youtube használatához. Sok olyan apró trükk van, amivel több látogatónk lehet, illetve jobban megfoghatjuk a videót nézők figyelmét!

Két infó, hogy megértsd miért fontos a youtube használata

  • A youtube a google keresőóriás tulajdonában van, egyre többször jelenik meg egy-egy videó a találati listák első 10 találata között
  • Sokan szívesebben néznek meg egy 2-3 perces videót ahelyett, hogy egy hasonló hosszúságú szöveget olvassanak el

Így használd a youtube-ot!

Kulcsszavas címet adj a videónak!

A google gyakran hozza a videókat, mint releváns találatokat a találati listán ehhez szükséges, hogy kulcsszavas legyen a videó címe. Ezért ne Fémmegmunkáló Kft legyen a cégbemutató videó címe, hanem CNC esztergálás rövid határidővel.

Írj leírást a videóról!

A kereső nem tudják értelmezni a videó tartalmát csak a szöveges tartalmakat, ezért mindig használd a leírás mezőt a videó alatt. Itt írd le röviden, hogy miről szól a videó, mit láthat benne a látogató. A leírás minden esetben kezd linkkel a saját oldaladra! Ne hagy ki ezt a lehetőséget, hogy látogatókat szerezz a honlapodra!

Mindig ágyazd be a videót a honlapodba!

Ez növeli a honlapodon eltöltött időt és a videómegtekintések száma is emelkedik. A google algoritmusa figyelembe veszi a videó megtekintések számát a listázásnál, ezért is fontos, hogy minél több helyen megnézhető legyen!

Címkézd a videóidat!

A youtube a videó végén ajánl további megnézendő videókat ezt a videó címe, leírása és a címkézése alapján teszi. Használj egy olyan címkét, ami csak a te videóidon van (pl a céged neve, domain név) így az ajánlott videók között mindig szerepelni fognak a sajátjaid. Alapesetben a konkurencia videója hasonlít a tiédre a legjobban, így viszont ha van elég videód, akkor csak szinte a sajátjaid fognak megjelenni.

Legyen cselekvési felhívás a videódban!

Minden videód végén legyen egy utasítás, hogy hol rendelheti meg a terméket, hogy tehet fel kérdést, mit csináljon, ha érdekli a szolgáltatás. A videókba lehet beszúrni kattintható dobozt, írd be, hogy itt rendelhet és állítsd be a honlapod megfelelő oldalára, hogy oda érkezzen a látogató!

Remélem hasznosak ezek a tanácsok és még több látogatód lesz a videók által!

Solymos Tamás

Hívj ha segítségre van szükséged a jelenlegi vagy új honlapod kapcsán.

Solymos Tamás+36-70-621-42-80